COVID-19 protocol TOUZANI TRAINING
Dit is het COVID-19 protocol voor de TOUZANI TRAINING die plaatsvinden in 2020. Het protocol is er om de veiligheid van deelnemers, ouders van deelnemers, coördinator en trainers te waarborgen. Het protocol zorgt voor een veilige, hygiënische en verantwoorde sportomgeving. In dit protocol zijn de volgende hoofdstukken opgenomen:
Algemene regels
Ontvangst
Omkleden-kleedkamergebruik
Eten en drinken
Programma
Toiletgebruik
Hygiëne/Voorzorgsmaatregelen
Vertrek
Checklist
Algemene regels
Regel 1: Dit protocol wordt ook altijd voorafgaande aan het event per e-mail verzonden naar alle deelnemers
Regel 2: De Coördinator en Trainers zijn geïnstrueerd conform dit protocol en werken dan ook nauwgezet conform dit protocol
Regel 3: Ouders/verzorgers kunnen vanwege alle maatregelen enkel hun (klein)kind brengen en halen bij het sportcomplex. Ze worden geacht zich 20 min van tevoren aan te melden.
Regel 4: Deelnemers of ouders van deelnemers blijven bij ziekte conform de algemene COVID-19 regels uiteraard thuis
Ontvangst
Het is belangrijk dat de ontvangst gestroomlijnd verloopt. Dit betekent dat iedere groep (maximaal 36 kinderen) binnen een tijdslot van 15 minuten wordt ontvangen. De deelnemers ontvangen in de informatiemail (uiterlijk 3 dagen voor aanvang) tevens het groepsnummer en de tijd waarop zij verwacht worden. De deelnemers worden (eenrichtingsverkeer op de parkeerplaats) mogelijk afgezet door een ouder/verzorger die vervolgens doorrijdt en het complex niet betreedt. De kinderen worden ontvangen op de parkeerplaats bij de ingang van het sportcomplex.
Ontvangst groep 1: tussen 10.25 uur – 10.40 uur
Ontvangst groep 2: tussen 10.40 uur – 10.55 uur
Ontvangst groep 3: tussen 13.25 uur – 13.40 uur
Ontvangst groep 4: tussen 13.40 uur – 13.55 uur
Eten en drinken
De training duurt 1,5 uur. We raden aan om een flesje water mee te geven, zodat ze tijdens de drinkpauze wat te drinken hebben.
Programma
Er kunnen maximaal 72 deelnemers deelnemen per blok. Omdat er maximaal 3 groepen deelnemen per blok staat spreiding van de groepen binnen het programma centraal. Verschillende onderdelen worden per groep uitgevoerd.
Toiletten
Er is voor de jongens en meisjes een apart toilet beschikbaar om gebruik van te maken, bij toiletgebruik wordt de deelnemer er door zijn/haar trainer op geattendeerd handen te wassen met zeep. De begeleider maakt gedurende de dag de toiletten schoon
Hygiëne/voorzorgsmaatregelen
Er worden een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. De trainers die worden ingezet zullen over het algemeen vallen in de leeftijdscategorie 16 – 33 jaar en begeleiden op minimaal 1,5 meter afstand van de kinderen.
Vertrek
Het is belangrijk dat het vertrek gestroomlijnd verloopt. Net als bij de ontvangst zal bij het vertrek dit ook groepsgewijs plaatsvinden. De trainer begeleid zijn/haar groep naar de parkeerplaats, de deelnemers worden daar vervolgens opgehaald door ouders dan wel verzorgers (eenrichtingsverkeer op de parkeerplaats).
Vertrek groep 1: tussen 10.25 uur – 10.40 uur
Vertrek groep 2: tussen 10.40 uur – 10.55 uur
Vertrek groep 3: tussen 13.25 uur – 13.40 uur
Vertrek groep 4: tussen 13.40 uur – 13.55 uur
Checklist
Acommodatie
☐ Er is een routing op het sportpark met bewegwijzering.
☐ Brengen en halen: ouders/verzorgers die kinderen komen brengen/halen blijven buiten de accommodatie, er is een plan hoe dit logistiek te regelen. Denk hierbij aan wat te doen met ouders die kinderen brengen/halen met de auto, die dat doen met de fiets of lopend en kinderen die zelfstandig komen.
☐ Het stallen van de fietsen wordt georganiseerd om daarbij groepsvorming te voorkomen.
☐ Er zijn maatregelen getroffen om de hygiëne te waarborgen zoals desinfectievoorzieningen, zeep, papieren handdoekjes en afvalbakken.
☐ De toiletten worden meerdere keren per dag schoongemaakt en de prullenbakken worden diverse keren per dag geleegd.
☐ Er is een schema met de verantwoordelijke per dagdeel en de taken op gebied van schoonmaak en hygiëne die moeten gebeuren.
☐ De regels het protocol zijn afgestemd op (mede) gebruikers van de accommodatie
☐ EHBO-materialen en (indien beschikbaar) een AED zijn ten alle tijden beschikbaar en deze zitten niet achter slot en grendel.
☐ Vanaf de parkeerplaats naar de velden hoeven geen oppervlakten aangeraakt te worden.
☐ Er hangen posters in de accommodatie over de hygïeneregels en de gewijzigde regels op de accommodatie. Deze zijn ook duidelijk zichtbaar bij de ingang van het complex.
☐ Er is een plan voor schoonmaak en uitgifte materiaal.
☐ De materialen zullen op het veld beschikbaar zijn voor trainers en sporters.
☐ Na iedere training worden de materialen gedesinfecteerd en er is vooraf iemand aangesteld die dit ook waarborgt.
Organisatorisch
☐ Er is een coronacoördinator binnen de vereniging.
☐ Er is altijd een toezichthouder/aanspreekpunt herkenbaar aanwezig.
☐ Belangrijke telefoonnummers zijn beschikbaar in het geval van calamiteiten.
☐ Er is per trainingsgroep een deelnemerslijst met ook de telefoonnummers van de ouders/verzorgers in geval van nood.
☐ Er is een plan om de gezondheid van sporters, ouders/verzorgers, vrijwilligers en trainers te waarborgen en hoe de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.
☐ Waar nodig is er gezorgd voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor de trainers en vrijwilligers.
☐ Vrijwilligers zijn geïnstrueerd o (o.a. over persoonlijke veiligheid, wel/geen vergoeding, aansprakelijkheid/verwachtingen, corona-verantwoordelijke, wat te doen bij calamiteiten, wat te doen bij weerstand ouders, wat te doen bij spelers die richtlijnen niet opvolgen, contactlijst ouders).
Mocht je nog vragen hebben kijk dan op onze FAQ pagina.
Tot snel!
Met sportieve groeten,
Soufiane Touzani

